Desert bomboane Rafaello de casa

de Oana in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 9251 vizualizari

 

Bomboanele devenite celebre sub brandul Raffaello sunt fine, catifelate si elegante. Si se prepara foarte usor! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!  

 

INGREDIENTE

  • 70 gr zahar pudra
  • 20 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr ciocolata alba
  • 3 linguri suc de portocale
  • 160 gr nuca de cocos
  • migdale
  • extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane Rafaello de casa:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain-marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.

Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. 

Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus au iesit 29 de bomboane, dar depinde cat de mari/mici le faceti.

2

Migdalele pot fi crude sau prajite, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Rafaello de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:27

imi plac!

AnaElly 1

13.02.2018, 16:20

Migdale crude sau prajite? Si cam cate bomboane ies din aceasta compozitie?

Oana RalucaHaiduc 1

27.02.2019, 16:40

O idee buna pentru o mini sarbatoare de 1 Martie!https://www.catalomat.ro/profi/profi-standard-de-joi-28-02-2019/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parfum din insule